👉 Objednejte do 11:30 a balík ještě dnes odešleme.📦

Retro oblečení 80. léta - Jak se obléct na disco párty ve stylu osmdesátek?

Čeká vás retro večírek ve stylu 80. let a nevíte co na sebe?

Pojďme společně kouknout na to, jak se na takovou akci připravit a obléknout.

Co se nosilo v 1980?

80. léta jsou obdobím plným ikonických stylů a výrazné módy, která byla silně ovlivněna hudbou (rock, hip hop), filmem a kultovními ikonami (Madonna).

Obecně bylo v této době módní vyjádření velmi odvážné a barevné. Lidé se často oblékali do jasných odstínů, a to jak v každodenním životě, tak i na večírky a různé události.

co se nosilo v 1980 - retro obleceni 80 leta

Pokud se ale chystáte přímo na párty, vaše oblečení by mělo být výraznější, barevnější a klidně i s kapkou extravagance.

Jak se obléct na retro párty?

Hurá na večírek! Ale ještě předtím to bude chtít oživit vlastní look.

Na retro párty 80. let byste měli zvolit oblečení, které vám umožní vyniknout mezi ostatními a zapadnout do osmdesátek.

Jedním z nejoblíbenějších kousků oblečení pro takovou příležitost je šusťáková sportovní souprava. Tyto soupravy byly velmi populární a dnes jsou stále považovány za klasický symbol této doby.

sustakova souprava moda 80 leta obleceni

Můžete si vybrat z mnoha barevných kombinací, které budou na večírku zaručeně nepřehlédnutelné.

Oblečení pro muže a zároveň i pro ženy

Co se týče výběru oblečení, šusťáková souprava je skvělá volba pro muže i ženy, která umožňuje vytvořit skupinový či párový outfit.

Pokud jste nerozlučná dvojka a jdete společně na párty, bude hned všem jasné, že patříte k sobě. Váš společný stejný vzhled dodá vašemu večeru ještě více zábavy a vtipu.

 

S výrazným a barevným oblečením, které vám umožní být součástí této doby, nebudete mít problém přilákat pozornost ostatních a protancovat celou noc, jako pravá ikonická hvězda 80. let!

Nezapomeňte na vhodné doplňky

Abyste oblečení oživili, doporučujeme k němu přidat vtipné a výrazné doplňky jako je zlatý náhrdelník, zlatý řetěz nebo prsten s dolarem, retro brýle nebo barevná potítka.

Hodit se může i paruka ve střihu mullet, která charakterizuje tuto dobu.

 

Oblečení 80. léta ženy

Pokud se rozhodnete vybrat jiný outfit, než je šusťáková sportovní souprava, máme pro vás další tip.

Při kombinování retra oblečení se ženy můžou doslova vyřádit s bláznivě barevnými kousky a kombinovat to, co by si na běžné nošení neoblékly.

  • šaty
  • tričko s legínami
  • legíny se sukní
  • doplňky - barevné opasky, korále, síťované rukavičky, návleky na nohy

Jednou z možností jsou šaty 80. léta. Můžete nechat odhalené nohy nebo je naopak doslova ozdobit barevnými punčochami.

Další z alternativ je tričko s nápisem "80. léta" spárované s legínami. Tato kombinace je pohodlná a zároveň stylová. Legíny mohou být jednobarevné nebo vzorované podle vašich preferencí.

Velmi populární je kombinace legín s tutu sukní, která dodá vašemu outfitu ještě větší retro nádech. 

moda 80 leta zeny

K výše zmíněnému outfitu můžete přidat výrazné šperky a doplňky, které dodají vašemu vzhledu ten pravý 80. léta šmrnc.

Barevné korále, náušnice geometrických tvarů, čelenka s velkou mašlí, potítka nebo retro brýle jsou skvělými doplňky, které vás přenesou zpět do doby plné módního experimentování a radosti.

Jedním z nejoblíbenějších doplňků jsou návleky na kotníky, takže nezapomeňte ani na ty. 

 

zeny obleceni moda 80 leta party

Zvolený outfit i doplňky na retro párty 80. let by měli být zábavné a odvážné. Nebojte se experimentovat a vyjádřit svou kreativitu prostřednictvím oblečení.

Hlavním cílem je být autentický a užít si tento zábavný večer plný nostalgických vzpomínek a dobré nálady. Ať už se rozhodnete pro sportovní soupravu nebo jiný outfit, buďte připraveni na to, že budete tancovat do časných ranních hodin jak tomu bylo zvykem.

80. léta móda muži

Muži to mívají vždy s výběrem těžší, ale není to nic, co bychom nemohli dát společně dohromady.

  • barevné košile
  • úzké kalhoty
  • široké tepláky
  • velká trička
  • džínové a kožené bundy

Muži v 80. letech na každodenní nošení oblékali nejčastěji košile s výraznými vzory, jako jsou například geometrické tvary, květinové motivy nebo jasné barevné pruhy. Takovou košili pak často kombinovali s úzkými džínami nebo kalhotami v pastelových barvách.oblečení moda 80 leta

Večerní outfity pro muže byly mnohem víc výrazné a extravagantní.

Volili tak výstřední oblečení, které bylo vyrobeno často z lesklých a třpytivých materiálů. Poté uvázali výraznou kravatu nebo motýlek, aby působili elegantně.

A přesně takové byl mělo být pánské oblečení 80. léta, protože když se řekne disco móda, určitě si každý představí právě satén, flitry a třpytky.

moda rock 80 leta obleceni muzi

Dalším módním prvkem oblečení byly také kožené bundy s vycpanými rameny a džíny, které dodávaly celému outfitu rockový a rebelský nádech.

Tento styl je inspirován ikonickým filmem Pomáda, který se odehrává sice v 50.- 60. letech, ale oblíbenost si našel i v těchto 80. letech.

80 leta moda muzi

Nezapomeňte k pánskému outfitu přidat také výrazné pánské doplňky, jako jsou retro brýle, ledvinka nebo zlatý náhrdelník.

Ať už se rozhodnete pro sportovní soupravu, tričko s nápisem nebo výrazný večerní outfit, je důležité si pamatovat, že móda 80. let byla o odvaze a sebevyjádření. Klíčem k úspěchu je sebejistota a hravý přístup k módním experimentům. Kombinujte různé vzory i styly a nezapomeňte přidat k outfitu i výrazné doplňky. 

Takže příště, až dostanete pozvánku na disco párty, retro ples nebo večírek na téma 80. léta, nebojte se být kreativní, výrazní a hlavně si to užít.

 

Zdroj: https://www.thetrendspotter.net/80s-fashion-men/